סוגי יינות

יין אדום

מיוצר מענבים אדומים בלבד. צבעו נע בין אדום-סגול בצעירותו ועד אדום-גרנט בבגרותו, דרך כל גוון השני והארגמן ואף לפעמים שחור. בקליפת הענב מצוי פיגמנט האחראי לצבע היין.

 

יין ג'נרי

יין המורכב ממספר זני ענבים (בלנד) ובדרך כלל יקבל שם כללי שלא בהכרח קשור ליין. לדוגמא - הר חרמון אדום, הרי גליל אלה וכו'

 

יין זני

על פי תקן היין בארץ חייב יין זני להכיל 85% מזן הענבים אשר מצוין על התווית. לדוגמא: קברנה סוביניון, מרלו, שרדונה, סוביניון בלאן.

 

יין חצי-יבש

יין המכיל בין 4.1 –15 גרם סוכר לליטר

 

יין חצי מתוק

יין המכיל בין 15.1 – 50 גרם סוכר לליטר

 

יין יבש

יין המכיל לא יותר מ- 4 גרם סוכר לליטר

 

יין לבן

מיוצר מענבים לבנים אך גם מענבים שחורים שקליפתם הוסרה לפני התסיסה. יינות לבנים נעים בין צבע ירקרק בהיר לצבע זהוב עמוק, דרך גווני הלימון הצהוב והירוק.

 

יין מאוזן

יין אשר כלל המרכיבים ( חומציות, אלכוהול וכ"ד) משלימים אחד את השני או שאחת התכונות בו אינה בולטת יתר על מידה ביחס לשאר תכונותיו. לדוגמא: יין שחסרה בו חומציות, יהיה תפל ושטוח.

 

יין מתוק

יין המכיל מינימום 51 גרם סוכר לליטר

 

יין מבעבע בשיטה המסורתית

יינות המיוצרים בתהליך מיוחד, בו לאחר התסיסה הראשונה במיכל, עובר היין תסיסה נוספת בבקבוק.(רק ליינות אשר יוצרו בתהליך זה ומקורם מאזור שמפן שבצרפת מותר לקרוא שמפנייה).

 

יין סמוק (blush) יין רוזה (rose)

יינות בעלי צבע ורוד בהיר, המיוצרים מענבים אדומים, בתהליך יצור זהה ליינות לבנים.

 

יין קרח

בגרמנית - Eiswein – יין המיוצר מענבים שנבצרים ונסחטים בעודם קפואים. כתוצאה מכך עולה ריכוז הסוכר בתירוש ומתקבל יין עשיר ובעל מתיקות גבוהה. יין זה פותח בגרמניה. אחד היינות המובילים של יקב רמת הגולן נוצר מפיתוח של השיטה: הקפאת הענבים באופן מלאכותי. היין נקרא HeightsWine בסדרת ירדן.