פתיחת בקבוק

1. בדוק את התווית.

 

2. בדוק את הטמפרטורה.

 

3. הגש את הבקבוק כשהתווית מובלטת, לביקורת המארח או מארחת.

 

4. פתח את הבקבוק לפני הלקוח.

 

5. חתוך מסביב לשפת הבקבוק והסר את חלקה העליון של הקפסולה.

 

6. הכנס את החולץ למרכז הפקק.

 

7. סובב לאט בתחילה כדי להשיג אחיזה טובה.

 

8. הפסק לסובב את החולץ לפני שתגיע לפיתול האחרון שלו.

 

9. חלץ את הפקק בעדינות. הפעל כוח רק בהצמדת הפותחן לשפת הבקבוק..

 

10. מזוג מעט יין, לטעימת המארח, מצדו הימני, כאשר התווית פונה אל הלקוח והמתן לאישור על טעמו של היין. סובב את הבקבוק בסוף המזיגה למניעת טפטוף היין מהבקבוק.

 

11. מלא את הכוסות – בין שליש לרבע כוס. ומלא את כוסו של הטועם אחרונה..

 

12. הצב את הבקבוק על השולחן כשהוא פונה אל המארח, והנח את הפקק לצדו של הבקבוק.

 

13. לגבי יינות לבנים ויינות רוזה – הנח את הבקבוק בשמפניירהדלי קרח ומפית בקיפול משולש מכסה את הבקבוק.