כיצד נאחסן יין

בקבוקי יין רצוי לאחסן בשכיבה

בקבוקי יין רצוי לאחסן בשכיבה, או הפוכים על ראשם, כדי להבטיח מגע של היין עם פקק השעם. פקק השעם רטוב ישמור על הבקבוק אטום ימנע חדירת חמצן עודף ליין.

יש לאחסן את היין במקום חשוך

יש לאחסן את היין במקום חשוך, הרחק מקרינה ישירה של אור חזק העלולה להזיק לו.

טמפרטורת האחסון

טמפרטורת האחסון ליין צריכה להיות יציבה , בין 11 ל18- מעלות צלזיוס וב75%- לחות. אחסון היין במקרר ביתי, לפרק זמן ארוך, יגרום לרטיבות הפקק ולהווצרות עובש בו.

רצוי להימנע

רצוי להימנע מטלטול היין בזמן אחסונו בכלל, ולפני שתייתו בפרט.

יין פתוח

יין פתוח – רושמים תאריך בגב הבקבוק בסוף המשמרת. לאחר יומיים נותנים עליו דגש ולאחר 3 ימים שופכים לכיור.