היין הוא גם בריאות
סוד גלוי הוא כי דווקא תושבי צרפת המרבים באכילת שומנים ומוצרים מן החי, מדורגים כמי שלוקים הכי מעט בהתקפי לב או מחלות אחרות ברחבי העולם. אין זה מקרה. הרגלי שתיית היין הקבועים והבלתי מוגזמים שרכשו להם, הצרפתים מעניקים להם אורח חיים בריא ומהנה. היין, משחר קיומו, נחשב למוצר תזונתי בעל תכונות מיוחדות וסגולות מרפא, המומלץ לאדם הבריא והחולה כאחד. ואולם זאת, כפי שאמר היפוקרטיס, אבי הרפואה, לפני כ2,400- שנה :" היין הוא הבחירה הטובה לאדם…. כאשר משתמשים בו נכון ובמידה". ואכן, זו התורה כולה. שתיה נבונה ומבוקרת. ליין ערך תזונתי רב. הוא מכיל את 13 המינרלים הדרושים לגוף האדם, את הויטמינים ABC מסייע לספיגת הסידן, הזרחן, המגנזיום, הברזל, האבץ, ועוזר לעיכול. אך תרומתו הרבה ביותר של היין הינה למניעת מחלות לב. מחקרים רבים בכל העולם הוכיחו כי שתיה קבועה ובמידה, מסייעת במניעת הסתיידות העורקים, בגיל מבוגר. היין מכיל אלכוהול בריכוז נמוך 9-16% יחסית למשקאות חריפים כ40%- יש להקפיד על שתיית יין " על קיבה מלאה" ועם הארוחה. הכמות המקובלת והמומלצת, בבריטניה למשל, הינה 21 כוסיות יין בשבוע או 3.5 בקבוקי יין, אך זאת בהדרגה ולמי שהתוודע כבר לסגולות היין והשפעתו עליו. לנשים בהריון מומלץ שלא לשתות משקאות אלכוהוליים. לנוהגים ברכב, מומלץ כי יטלו פסק זמן של המתנה (כשעה על כל 100 מ"ל יין) בטרם יאחזו בהגה לאחר שלגמו יין. כיצרני יינות איכות, המיועדים לשתיה מהנה, נעימה ובריאה מצטרפים יקב רמת הגולן מזהיר מפני צריכה מופרזת של אלכוהול ושתיה ללא אבחנה.