שרדונה

זן צרפתי שנחשב לאחד האיכותיים שבזנים הלבנים. יינות גדולים במיוחד נעשים ממנו באזור בורגון (כולל הכפר והמותג שבלי), והוא מהווה זן מרכזי ביצור השמפניה. כיום נפוץ בכל אזורי היין בעולם. הזן מסתגל לתנאי אקלים מגוונים, קל לגידול ומקבל באהבה מגוון רב של שיטות ייצור, כאשר טווח האיכות של יינות המיוצרים משרדונה הוא מאד רחב. קשה להצביע על תכונות ואפיונים ברורים לשרדונה, אך ברור שלטרואר ישנה השפעה גדולה על סגנון היין העתידי. שרדונה גדל בעיקר על אדמות המבוססות על חמר ואבן סיד ומקבל תוצאות מצוינות במיוחד באדמות גיריות (שבלי). באזורים קרים כמו שבלי וטסמניה, נקבל יינות בעלי אופי יותר מינראלי, ירוק וחמיצות גבוהה, ובאזורים חמים יותר, כמו קליפורניה, דרום אוסטרליה וצ'ילה, לזן יהיו ארומות וטעמים טרופיים יותר וחמיצות נמוכה. אחת הבעיות המרכזיות ביינות המיוצרים משרדונה היא השימוש האגרסיבי בחביות עץ אלון, לעיתים עד כיסוי הארומות והטעמים המקוריים של הזן.

יינות: גמלא שרדונה / גמלא השמורה ויונייה שרדונה / ירדן שרדונה ירדן שרדונה כרם אורגני אודם / ירדן קצרין שרדונה / ירדן בלאן דה בלאן / ירדן רוזה / ירדן קצרין בלאן דה בלאן LD