יין מבושל

מבחינת ההלכה יין אשר נגע בו גוי הוא 'יין נסך' וחל איסור לשתות,להנות או לעשות בו כל שימוש אחר. איסור זה נוגע רק ליינות שלא עברו בישול ולכן בכדי להבטיח כי היין לא יפסל על ידי גוי כשר יש להעבירו בישול. ולכן באולמות אירועים, במסעדות וכדו' משתמשים ביינות מבושלים וכאשר מלצרים שאינם יהודים פותחים בקבוק היין אין חשש מיין נסך.

בישול על ידי פיסטור: היין מגיע לרתיחה אבל לא מלאה (70 מעלות למספר דקות) ובדרך כלל מטרתו היא הריגת החיידקים ובכך להאריך את חיי המדף של היין.